Post&page-images-Test-22

Binnenkort is het mogelijk om een cloud-versie van Windows te gebruiken op al je devices en zelfs in de browser! Dit nieuwe “portable” systeem is vergelijkbaar met een remote desktop met het verschil dat deze volledig in de cloud werkt. Handig als bedrijven met bijvoorbeeld stagiairs, extern ingehuurde krachten zoals ontwikkelaars en ontwerpers werken.

Op vrijwel alle devices
Je kunt de Cloud openen op een Windows werkstation, Linux-systeem, Mac, tablet of Android-apparaat. Als er maar een betrouwbare internetverbinding aanwezig is. Volgens Microsoft is deze al snel genoeg als je er ook een film of serie op kunt streamen.  

Specificaties:
De virtuele configuratie begint bij een enkele cpu-core, 2 gigabyte ram en 64GB opslag en kan naar behoefte eenvoudig opgeschaald worden tot een octa-core met respectievelijk 32 en 512 gigabyte.  

Je Windows 365 Cloud-PC zorgt ervoor dat je desktop omgeving en hardware van elkaar worden losgekoppeld zodat je op elk apparaat binnen dezelfde omgeving veilig en snel kan werken.

Productief en veilig
De Windows 365 Cloud PC is een nieuwe categorie in de hybride en gepersonaliseerde computer ervaring waar deze tijd van digitaal werken om vraagt. Of je nu thuiswerkt, op een flexplek zit of kantooruren maakt, met deze service werk je altijd productief en veilig in je eigen online omgeving, op welk device je ook werkt. 

Veilig werken:
Alle data zal versleuteld opgeslagen en verzonden moeten worden om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast heeft Microsoft een Watchdog Service ontwikkeld die controleert of alles goed verloopt.

Realeasedatum:
Windows 365 Cloud PC is beschikbaar vanaf 2 augustus 2021 en ja, hierop zullen ook de Windows-updates beschikbaar zijn die later dit jaar worden verwacht.