dw_postbanner_windows11

It’s coming!

Op 24 juni heeft Microsoft een nieuw besturingssysteem onthuld. Er werd al veel over de naam gespeculeerd: Sun Valley? 21H2? Oktober Update 2021? In alle informatie die al is vrijgegeven of gelekt komt toch steeds één naam terug: Windows 11.  

It’s coming!

De grootste veranderingen zullen direct opvallen, deze zitten namelijk in het visuele aspect. Vrijwel alle standaard Windows-10 apps zijn in een nieuw jasje gestoken. Ook andere schermen zoals dialoogvensters, Windows verkenner, de rekenmachine en het startmenu krijgen moderne ronde hoeken.  

Naast de visuele vernieuwingen, worden er ook een aantal nieuwe functies geïntroduceerd. Zo kun je in de accufunctie ‘Albacore’ zien hoeveel energie er verbruikt wordt per applicatie. Makkelijk en nuttig, vooral voor laptopgebruikers. Ook de privacy functie ‘Human Presence’ krijgt een upgrade waardoor de sensoren bijvoorbeeld kunnen opmerken wanneer je opstaat. De computer zal hierna automatisch vergrendelen. 

Wat dit gaat betekenen voor jou

Cosmetische update
Windows 11 is vooral een cosmetische update. De grootste vernieuwing is een gewijzigd start menu en nieuwe plaats van de startknop in het midden van de taakbalk welke indien gewenst ook op de vertrouwde plek links onder in de taakbalk geplaatst kan worden.

 

De uitrol van Windows11
Bij consumenten zal de update zichzelf automatisch installeren. Heb je werkplekbeheer van Dutchwyse? Dan zal het doorvoeren van de update later gefaseerd plaatsvinden omdat we de nieuwste releases eerst volledig doortesten om er zeker van te zijn dat deze goed presteert binnen een bedrijfsomgeving.

Nog even geduld

Windows 11 zal vermoedelijk dit jaar al beschikbaar zijn voor een beperkt aantal landen en op kant- enklare nieuwe systemen. Voor bestaande Windows 10 gebruikers zal het systeem in 2022 beschikbaar gemaakt worden. Uiteraard staan wij tegen die tijd klaar om onze klanten geruisloos over te laten gaan op Windows 11. 

Vragen of ideeen?

Laat het ons weten op info@dutchwyse.nl!