dw_postbanner_windows11

Eindelijk een nieuwe Windows!

Microsoft heeft op 5 oktober de allernieuwste versie van Windows geïntroduceerd met de weinig verrassende naam; “Windows 11”.

Eerder had Microsoft aangegeven dat Windows10 de “laatste Windows” zou worden en alleen zou worden voorzien van incrementele updates, de laatste update was echter zo ingrijpend dat Microsoft toch heeft besloten er een geheel nieuwe versie van te maken; Windows 11.

Windows 11 heeft een flinke lik nieuwe verf gekregen waarbij Microsoft de transitie naar een geheel nieuwe Windows ervaring verder doorzet. Er zijn nog veel meer van de oude schermen verhuisd naar de nieuwe interface en alle vensters hebben vanaf nu afgeronde hoeken.

De meest in het oog springende wijziging is een geheel vernieuwd start menu dat, in de standaard instelling, midden in het scherm geplaatst is.

Onder de motorkap zijn er echter nog veel meer wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot veiligheid en prestaties. Bovendien ondersteunt Windows11 als eerste nieuwe functies die hardware leveranciers zoals Intel toevoegen aan processoren.

Meteen updaten?

De update is nu gratis te downloaden en zal in de loop van 2022 ook automatisch uitgerold worden door Microsoft op alle werkstations waarop Windows 10 geïnstalleerd is en voldoen aan de aangescherpte hardware-vereisten van Windows 11.

 

Is het verstandig mijn werkstation handmatig te upgraden?

Voorlopig raden we af om de Windows 11 update handmatig te installeren op een werkstation. Naast dat Windows 11 op dit moment nog kleine bugs kent, kunnen we de compatibiliteit met specifieke hardware, software en randapparatuur nog niet garanderen en hier ook nog geen support op leveren. Werkstations in ons beheer zullen daarom voorlopig nog geen update naar Windows 11 krijgen.

Vragen of ideeen?

Laat het ons weten op info@dutchwyse.nl!