Nog heel even, en dan mogen we afscheid nemen van het verouderde Windows7.
Op 14 Januari 2020 stopt Microsoft namelijk met de technische ondersteuning en updates voor dit systeem.

 

Wat gebeurt er na 14 Januari?
Vooralsnog zal het systeem gewoon starten en hoogstwaarschijnlijk krijg je een waarschuwing te zien. Je kunt het systeem voorlopig nog gebruiken maar loopt wel (onnodig) risico.


Wat zijn de risico’s voor uw organisatie
Het gebruik van een verouderd besturingssysteem neemt altijd veiligheidsrisico’s met zich mee. Microsoft zal geen updates uitbrengen voor nieuw gevonden veiligheidslekken. Kwaadwillenden krijgen zo vrij spel om deze veiligheidslekken uit te buiten.


Kan ik updaten, of moet ik mijn systemen vervangen?
Windows7 is geïntroduceerd in 2009 en geleverd tot 2012. Dat houdt in dat deze systemen minimaal 7 jaar oud zijn en dus in veel gevallen voorzien zijn van verouderde hardware* die onvoldoende is om Windows10 goed te kunnen draaien. Daarnaast zijn deze systemen dermate verouderd dat ook de hardware zelf onbetrouwbaar wordt. Denk aan slijtage de conventionele harde schijf, accu’s, ventilatoren en de ophoping van stof en vuil aan de binnenzijde

* Heb je de systemen tussentijds voorzien van de nodige upgrades? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of de systeemspecificaties voldoende zijn voor een softwareupgrade naar Windows10.

 

Een nieuw systeem met Windows10
Natuurlijk is upgraden naar een nieuwe machine met Windows10 de allerbeste oplossing, en niet alleen vanwege het nieuwere en veilige besturingssysteem. Onze systemen zijn uitgerust met gloednieuwe Intel Core processoren, voldoende werkgeheugen en razendsnelle SSD harddisks waarmee de systemen vele malen sneller werken dan met conventionele harde schijven.

Met een snelle processor en korte laadtijden bespaar je serieus tijd en kunnen je medewerkers aan de slag zonder haperende software, lange laadtijden en allerhande softwareprogramma’s die niet compatible zijn.

 

Geen andere keuze dan Windows7 blijven gebruiken?
Heeft u specialistische randapparatuur die alleen met Windows 7 werkt? Dan raden wij u aan om het systeem in ieder geval offline te gebruiken of te beperken tot het gebruik op alleen een lokaal (van internet afgeschermd) netwerk.
Is het essentieel om de machine op internet te houden? Dan biedt Microsoft een betaald ESU programma waarmee u beperkt updates voor Windows7 kunt blijven ontvangen.

 

Meer weten over overstappen, updaten of een nieuwe Windows10 machine?

Neem contact op!