Na 25 jaar trouwe dienst bouwt Microsoft langzaam de ondersteuning van Internet Explorer af. De nieuwe Microsoft Edge, gebaseerd op Chromium, moet Internet Explorer en de klassieke versie van Microsoft Edge uiteindelijk volledig gaan vervangen.

 

v.l.n.r : Internet Exporer | Microsoft Edge Classic | Microsoft Edge

 

Ondersteuning voor Microsoft Teams en Microsoft365 op Internet Explorer:

Microsoft begint met het beëindigen van de ondersteuning van Microsoft Teams en Microsoft 365 op Internet Explorer versie 11.

  • De ondersteuning voor Microsoft Teams op Internet Explorer zal stoppen op 30 november 2020
  • De ondersteuning voor Microsoft365 op Internet Explorer zal stoppen op 17 augustus 2021

 


Ondersteuning voor Microsoft Edge Classic

Daarnaast wordt ook Edge Classic (de eerste versie van Microsoft Edge) vervangen door de nieuwe, op Chromium gebaseerde, versie van Microsoft Edge.

  • De ondersteuning voor Edge Classic stopt op 9 maart 2021
  • Edge classic zal via Windows Update automatisch vervangen worden voor de nieuwe Edge browser

 

M365_Edge_ProductTeams_0-1597603232572.png

 


 

Maakt jouw organisatie nog gebruik van applicaties die uitsluitend werken op Internet Explorer 11?

Internet Explorer 11 blijft nog wel onderdeel van Windows 10, maar naar verwachting zal deze bij een nieuwe Windows versie geen onderdeel meer uitmaken van het besturingssysteem.

Maakt jouw organisatie nog gebruik van Internet Explorer voor specifieke applicaties of bedrijfsprocessen? Informeer dan je softwareleverancier naar de toekomstplannen. Zo ben je er zeker van dat je bedrijfsvoering niet wordt onderbroken.

 


Wist je dat:

  • Microsoft Edge inmiddels werkt op de Chromium engine (bekend van Google Chrome) en hiermee ook voor een groot deel compatible is met de browser-extensies van Chrome?
  • Er inmiddels ook een versie van Edge is voor MacOS? Als je zowel met MacOS als Windows werkt worden al je instellingen, wachtwoorden en favorieten automatisch gesynchroniseerd!