Dat gebeurt me niet!

Maak jij nog back-ups op USB Drives, een lokale NAS device of server of werk je met een cloudopslag? Dit is niet altijd niet de beste oplossing voor het veiligstellen van je kostbare data. Lees hieronder waarom.


Back-ups op een lokale server of NAS

Jarenlang was een On-sitebackup op locatie backup meest gebruikte oplossing. Er was onvoldoende bandbreedte op de internetlijn om dagelijks alle data naar een off-site serverpark te sturen.

On-site back-ups zijn slechts een gedeeltelijke oplossing. Bij een back-up op locatie ben je alsnog afhankelijk van het functioneren van de apparatuur, daarbij kan er bij stroomuitval, brand, waterschade of diefstal toch dataverlies ontstaan.

Ook het opslaan van data op USB sticks of drives is geen oplossing. Beiden zijn onderhevig aan slijtage en kunnen defect gaan, vaak kom je hier pas achter wanneer je de back-up daadwerkelijk nodig hebt.

Werken in de cloud

Met clouddiensten zoals Microsoft OneDrive kan je aan de slag met al je data die in de cloud staat. Er is sprake van een bestandsretentieEen systeem waarmee je oudere versies van een map of bestand kunt herstellen maar dit is alleen synchronisatie en geen back-up! Alle wijzigingen die je doorvoert, inclusief het verwijderen of overschrijven van bestanden, worden ook in de cloud doorgevoerd.

Bij een eenvoudige bestandssynchronisatie met de cloud worden er bovendien geen kopieën opgeslagen van e-mails, notities, Teams-data en Sharepoint sites.

Enterprise back-ups met Veeam

Veeam is onze hofleverancier van back-up oplossingen. Na een gedegen inventarisatie en implementatie zorgt de flexibele en betrouwbare oplossing voor periodieke back-ups op welk medium dan ook, vanaf welk systeem dan ook. Met de gebruiksvriendelijke interface kunnen vele iteraties van back-ups tot op bestandsniveau worden beheerd en hersteld.

Dit geeft de zekerheid dat wat er ook gebeurt, er een reservekopie van je bestanden veilig staat.

Veeam back-up voor Microsoft365

Veeam biedt ook een compleet geïntegreerde back-up oplossing voor je gehele Microsoft365 omgeving waar alle medewerkers samen komen. Want vooral hier kan het voorkomen dat mensen gezamenlijke bestanden, mappen, mails of sites geheel wissen, bestanden overschrijven en soms zelfs de prullenbak wissen!

Veeam Back-up voor Microsoft365 zorgt ervoor dat je Microsoft365 data veilig is, wat men ook (per ongeluk) doet,

Wil je ook vrijblijvend advies voor een gedegen back-up binnen jouw organisatie?

Laat ons vrijblijvend meedenken