dw_postbanner_hashcheck

Automatische HashCheck service op onze hosting

Internet, het is een prachtige plek waar je alles kunt vinden. Vaak goede zaken, maar helaas soms ook zaken die onverantwoord zijn.

Als bedrijf zijn wij onder andere verantwoordelijk voor de webhosting van onze klanten, en hiermee ook gelijk voor de eventuele expliciete content die zonder medeweten van de website-eigenaar op de hosting geplaatst wordt.

 

Daarom hebben wij voor alle klanten die bij ons een webhosting pakket afnemen de HashCheck service ingeschakeld. Deze service is gratis!

Je website onmerkbaar gehacked.
Het doel van aanvallers is om misbruik te maken van de opslagruimte van je website. Nadat een aanvaller zichzelf toegang heeft verschaft tot je hosting plaatst hij ongemerkt mapjes met verboden content, veelal foto’s, die hij vervolgens deelt met anderen op het internet

Hoe krijgt iemand toegang
Een aanvaller kan zichzelf toegang verschaffen tot je website als hij/zij bijvoorbeeld de login gegevens heeft van de back-end van je website. Als je een WordPress site hebt kan dit de WordPress Back-end zijn. Van hieruit kan hij toegang krijgen tot de opslagruimte van de website en hier content in plaatsen.

Onzichtbaar op je website
Het doel van de aanvaller is dus het verspreiden van verboden materiaal. Op je website is daarom niets te zien, maar op de hosting (het stukje opslag van je website) staan mappen waarvan de aanvaller de directe links kan delen met anderen.

Wachtwoord:
• Zorg altijd voor een complex wachtwoord met letters, cijfers en leestekens.
• Zorg voor een periodieke update van je wachtwoorden.
• Neem een wachtwoord dat niet voordehand liggend is.

Beveiliging:
Gebruik je een Wordpres website? Zorg dan voor voldoende beveiliging in de vorm van een Firewewall zoals Wordfence of Securi Security. De basis van beide applicaties is volledig gratis.

Wat doet de Hascheck service
De HashCheck service is een stukje volledig automatische software die op basis van een database de eigenschappen van beeldmateriaal op je website vergelijkt met een database van de nationale politie. Hierbij worden niet de beelden zelf bekeken maar een uniek stukje data binnen de afbeeldingen (Hash Code).

Komt de Hash code overeen met een code uit de database zal het plaatje automatisch door het systeem verwijderd worden.

Hoe zit het met mijn privacy?
De software werkt geheel automatisch en er worden geen gegevens van u of uw website vastgelegd. Ook bij het detecteren en verwijderen van verboden materiaal gaat de tool ervanuit dat u deze niet zelf geplaatst heeft en worden er geen logs bijgehouden van waaruit u geïdentificeerd kan worden.

Het project Hash Database

Het project “Hash Database” is een samenwerking van de nationale plitie, overheid, EOKM en diverse hosting-bedrijven waarvan onze partner TransIP er een is. Voor meer informatie zie de links hieronder.

 

Meer informatie:

Website TransIP
Hash database project
Website overheid

Vragen of ideeen?

Laat het ons weten op info@dutchwyse.nl!