Hybrid Cloud oplossingen

Tegenwoordig kiezen veel organisaties om te werken met een hybrid cloud. Het is flexibel, kostenefficiënt en het maakt gebruik van de voordelen van public en private clouds. De publieke cloud is niet geschikt voor gevoelige bedrijfsdata. Een private cloud daarentegen biedt nagenoeg volledige controle, maar is vaak redelijk kostbaar. Door hier creatief mee om te gaan komen wij bijna altijd met een interessant en voordelig advies.

Een hybrid cloud bestaat uit één of meerdere private clouds, met alle mogelijkheden als provisioning en gebruiksbeheer, die op eigen hardware draait. Een transitie naar de hybrid cloud omgeving is niet eenvoudig. Er is specifieke kennis en ervaring voor nodig met de verschillende cloud omgevingen.

Wat zijn de voordelen van een hybrid cloud?

  • Een betere netwerkperformance
  • Verlagen van kosten
  • Kortere time to market
  • Hogere mate van security
  • Vergroten van je business agility
  • Flexibiliteit

Ons advies

Voor een groot deel van de bedrijven die Dutchwyse bedient maken wij gebruik van hybride Cloud. Dit is aantrekkelijk gezien de combinatie van een server op locatie en diensten buiten de ‘’deur’’. Als voorbeeld kunt u denken aan Office 365 met lokaal de data en een back-up naar de Cloud. Dit zijn vaak praktische keuzes gezien je hier creatief mee kan zijn en vaak kosten bespaart. Heeft u vragen over een transitie naar de hybrid cloud? Neem dan contact met ons op.

Voorbeeldcase: TGM stapt over naar Hybrid Cloud

Neem een kijkje hoe Dutchwyse dit bij TGM heeft aangepakt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze consultants. Tel: +31 (0)88 50 64 500 of vul ons contactformulier in. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.