Help! Ik zie soms een pop-up van Dutchwyse die mij vraagt de computer opnieuw te starten

Waarom is dit?

Het voltooien van Windows updates is in veel gevallen afhankelijk van het opnieuw opstarten van het werkstation. Pas bij het opnieuw opstarten worden updates voltooid en maakt de computer gebruik van de meest recente drivers en veiligheidspatches.

 

Wanneer zie ik de pop-up (Update: 06-01-2021)
De pop-up zal automatisch getoond worden als je werkstation aan de volgende voorwaarden voldoet;
• Er staan een of meer belangrijke updates klaar die geïnstalleerd moeten worden.
• Je hebt je werkstation al 7 dagen niet opnieuw opgestart.

 

Altijd aan laten staan:
Wanneer je het werkstation altijd aan laat staan worden updates niet voltooid, hier is namelijk een herstart voor nodig. Het gevolg is een achterstand bij de installatie van belangrijke veiligheidsupdates. Naast onnodige energieverspilling en slijtage van de hardware brengt dit dus ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het zaak om de computer na elke werkdag af te sluiten zodat bij het afsluiten en opstarten nieuwe updates geïnstalleerd kunnen worden. En als je dan toch bezig bent, zet ook de monitoren netjes uit zodat deze niet onnodig veel energie gebruiken.

Ik zie de update weer na het herstarten!

Wanneer een computer een achterstand heeft kan het in het begin voorkomen dat je de pop-up vaker ziet. Als een patch bijvoorbeeld drie versies achterloopt zal eerst versie 1 geïnstalleerd worden, na een reboot versie twee, en na de tweede reboot versie 3, totdat de meest recente versie is bereikt.

 

Vragen?

Geef ons een belletje op 088 506 4500 of stuur ons een mail op servicedesk@dutchwyse.nl